100 kg!

Ja, där satt den! Helt oväntat och som av bara farten. Dagen kunde inte börjat bättre helt enkelt. Vad pratar jag om nu då? Jo, mitt årsmål i marklyft. I början av 2013 satte jag upp några målsättningar och 100 kg i marklyft var en av dem. Startade året med ett PB på 85 kg och därifrån har det sakta men säkert ökat till den 30 aug då jag tog 92,5 kg. Efter det har jag kört ganska lite marklyft och inga maxförsök. Men, efter dagens pass, när jag hade lite extra tid över, passade jag på att stanna kvar och köra några set. Tänkte att jag måste ju ändå stämma av hur jag ligger till jämfört med målet. Så, värmde upp med femmor på 60 och 70 kg, tog en trea på 80 och la sedan på 90 kg. En tvåa där som faktiskt kändes ganska lätt. Nästa steg: på med 95 kg. Satte en etta och coach Maq peppade och tyckte det såg ut att finnas mer att ta. Så…inget att fundera på, på med 100 kg helt enkelt! Resten av gänget som hade hunnit duscha och byta om kom ut lagom till mitt försök, så blev taggad till tusen av all pepp. Fram till stången, andas in, och uuuuuppppp med stången. En cm typ. Fail! Jaja, ett försök till – nu jäklar! Vila lite, mer talk på händerna och så, fram till stången igen och lyft. Upp. Hela vägen. Där satt den! 100 kg. Sååååå jäkla skönt!!! Speciellt när jag absolut inte hade trott att jag skulle ta det redan idag. PB med 7,5 kg på en gång, helt otroligt. Annars brukar ju stegen ligga på 2,5 kg, så vet ärligt talat inte vad som hänt. Mer än att det är nåt väldigt bra 🙂 och det är ju lite det som är grejen med crossfit, att fast du inte tränar specifikt på vissa saker så förbättrar du dig på dem ändå, genom allt annat vi gör. Så, tack coach Maq och bästa boxen CrossFit Göta för all inspiration, pepp och grym programmering! Träningen har aldrig varit roligare! Och resultaten aldrig bättre!

20131213-163615.jpg

Print Friendly

2 reaktion på “100 kg!

  1. Sååå kul! Grattis! Förstår känslan att det bara lyfter från golvet hur fint som helst och att det inte riktigt var planerat att sätta det. Grymt bra jobbat!

    Christina

    • Tack Christina! 🙂 ja vilken underbar känsla! Förstår att du vet precis hur det känns, läste om din lyftarkväll – starkt jobbat å grattis till dig också! 🙂 nu väntar jag på första pullupen och 50 i bänken. När man minst anar det…:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *