12 Days Of Christmas

Nu var det riktigt längesen vi bloggade… En del av det är pga min axlar som har strulat. När den vänstra har blivit bättre så har den högra börjat krångla. Så suget efter att skriva om rehabträningen har inte varit så stort. Men idag så insåg jag att axlarna är på rätt väg, annars hade dagens metcon gått åt helvete! Så det är väldigt skönt att veta att man har så förbannat bra personer runt omkring sig samt att jag nu har ett program som tar mig framåt i vägen tillbaka.

Dagens metcon: 12 days of christmas… såg den cirkulera runt på facebook förra året men tänkte inte så mycket på det, nu förstår jag varför den fick så stor uppmärksamhet!!

Metcon: 12 Days Of Christmas 40kg / 30 kg
1 Marklyft
2 Hang Power Clean
3 Front Squat
4 Strikt Press
5 Knäböj
6 Push Press
7 Thrusters
8 Squat Clean
9 Push Jerk
10 Hang Power Snatch
11 Overhead Squat
12 SDHP

Du börjar med ett marklyft, sen kör du två hang power clean och ett marklyft. Sen kör du tre front squats, två hang power clean och ett marklyft… tror ni förstår nu 🙂

Martin: Fixade 40kg tills jag kom till overhead squatsen… där tog det stopp. Kanske inte alls konstigt med tanke på att jag inte kört OH squats sen i Juni. Men är grymt nöjd över att axlarna fixade detta. 34:20 blev tiden och ser framemot revanschen nästa år.

Susanne: Ojojoj. Var ska jag börja? Det här var en riktigt jävlig wod, och, som vanligt förstår man inte riktigt hur jävlig förrän man är en bit in i den. Kanske lika bra det i och för sig, annars skulle man väl aldrig våga sätta igång! Iallafall, jag tänkte att 30 kg nog skulle kunna gå bra, eftersom jag fick okej på att köra push press istället för strikta pressar. Axlarna är helt klart en av mina svaga delar, och det visade sig idag. Första varven gick ändå bra, ungefär till dess att jag skulle börja med nr 6, d v s där det skulle vara push press. Segt i mitten när det känns som att woden kommer att hålla på i all evighet och att man knappt kommer framåt. Och jag får väl erkänna att jag inte riktigt var med mentalt idag, gick mest och surade över att det var så tungt och segt. Det hjälper ju tyvärr inte 😉 Vilade en hel del, suckade och pustade, och tog några reps här och några där och på nåt underligt vis tog jag mig ändå igenom varv för varv. Sen var det dags för hang power snatch. Och då var mina axlar slut. Helt slut. Fick inte upp en enda, så det var bara att dra av vikterna och eftersom jag hade en 20-stång med två femmor på blev det bara 20 kg-stången kvar. Kanske lika bra det också i och för sig, men annars hade jag nog försökt fortsätta på 25 kg. Men men, med en lättare stång flög snatcharna upp och overhead squatsen var inga problem alls. Det är ju de roliga övningarna! Sen var det bara att grisa sig igenom alla thrusters, push pressar och push jerks, som jag inte är riktigt lika förtjust i. Och, tro det eller ej, men till slut så hade jag faktiskt tagit mig igenom alltihop. Trots att jag faktiskt övervägde att stanna halvvägs. Fast det går ju faktiskt inte! Så, efter sista deadlift stannade klockan på 34:41. Och jag var en liten blöt fläck på golvet. Ser nog inte fram emot revansch nästa år lika mycket som Martin, men, jag lär ju köra den jag också ändå.

Nu är det riktigt gött att vara ledig och kunna ta det lugnt resten av dagen iallafall – för det behövs verkligen!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *