After work på hemmaplan

I fredags hade vi bjudit hem några vänner för att fira både vår nya lägenhet och min födelsedag – alla tillfällen att fira ska man ta vara på! 🙂 En fredagskväll när man själv nyss kommit hem från jobbet finns det ju inte så mycket tid att fixa och greja, men, det går att fixa till något gott ändå! Vi gjorde en härlig sallad med ugnsstekta kycklingfiléer, knaprigt bacon, ägg och förstås en massa grönsaker. Blandade först ihop grönsakerna (isbergssallad, rucola, bladspenat, gurka, tomater, avocado och rödlök) och vände dem i en dressing gjord på olivolja, balsamvinäger, örtsalt och lite torkad basilika. Sedan lade jag på kycklingen skuren i skivor och strödde baconbitar ovanpå, äggen fick ligga runtomkring det hela för att inte ramla av 🙂

20130901-173518.jpg
Så här blev resultatet!
Till detta hade vi vår hemgjorda pesto och ett nytt experiment: saffransaioli!

20130901-173638.jpg
Så gott det blev! Följ vårt majonäsrecept, tillsätt en eller två vitlöksklyftor och ett kuvert saffran. That’s it!
Ett gott rödvin, salta nötter och mörk choklad till det – ja, svårare behöver det inte vara. Och jo, även våra gäster som inte äter paleo annars var väldigt nöjda med kvällen 😉

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *