Äntligen helg!

Nu var det länge sedan jag hade en lugn dag hemma, men idag kom den till slut! Så skönt! Vaknade halv sju ändå – inte så konstigt kanske när klockan vanligtvis ringer kvart över fem… Men idag var det bara att ta det lugnt, kliva upp och läsa tidningen, äta en god frukost och plocka i ordning här hemma. Inga planer för dagen och inget som måste eller borde göras. Det var länge sen. Sedan ett år tillbaka ungefär, när jag anmälde mig till yogautbildningen, så har det ju alltid funnits något att läsa, öva eller skriva på. Men, nu är jag klar!!! Känns helt fantastiskt! Jag gjorde det! Så, nu njuter jag för fullt av lugnet och “riktig” fritid.

Eftersom vi inte skulle ner till stan idag och därmed inte heller kom iväg till Saluhallen för att köpa kött, tog vi istället en promenad i regnet till Kött & Chark i Kålltorp. Gick förbi där för några veckor sedan och såg en Gröna gårdar-skylt, så klart vi ville dit och kolla. Hade lite otur idag, då det mesta gröna gårdar-köttet var slut, men, däremot fanns det riktigt god korv! Från ett litet anrikt charkuteri i Nossebro: Eriksons Chark. Några käsekrainer och lammchorizo fick följa med hem till lunch.

20131109-153328.jpg

20131109-153420.jpg
Riktigt god korv serverades med citron- och basilikamos på blomkål. Så gott och enkelt!

I butiken hittade vi även en “soja” gjord på svamp, rödvin och rotfrukter. Ser fram emot att testa den! Och dagen var förstås gjord när vi sedan äntligen hittade Kung Markattas stora burk mandelsmör på Ica! Dubbelt så mycket gott!

20131109-154018.jpg

Har också passat på att beställa några nya paleoböcker – nu när jag kan läsa precis vad jag vill igen 😉 Kan säga så mycket som att vi snart kommer få massa inspiration till chokladiga paleogodsaker…! Nu är det dags att smaka på Martins experiment idag: blåbärskokoskaka!

20131109-154312.jpg
Ha en härlig lördag!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *