Besök på CrossFit Södermalm

Förra veckan spenderades till största delen i Stockholm och dagarna fylldes med yoga. Härligt förstås, men en hel vecka utan CrossFit?! Nä, det går ju faktiskt inte! Som ni kanske kommer ihåg upptäckte jag CrossFit Södermalm när jag var på yogautbildningen i september, och nu fick jag chansen att testa!

20131008-150942.jpg
Tidig morgonpromenad från Slussen upp till Söder
Kl 0700 (lite sovmorgon faktiskt, annars kör vi ju 0640 ;)) körde passet igång med en riktigt duktig coach med bakgrund från balett och gymnastik. Det innebar uppvärmning med fokus på gymnastiska övningar – det var super! Och tja, jag var nästan helt slut efter bara uppvärmningen. Så kan det gå! Sedan teknik på oh squats, vilket alltid behövs. Får väl se när jag lyckas lära mig att lägga tyngden på hälarna så jag inte tippar framåt… Tiden rusade iväg så sen körde vi igång woden:
15 min amrap av
9 oh squats (15 kg för mig)
7 burpees
5 pullups (med band)

Ovant att köra så många oh squats, så skönt att känna att axlarna faktiskt orkade hålla stabiliteten, trots att de blev trötta redan under uppvärmningen. Värre för handlederna dock, men men, det är bara att köra på.

20131008-151519.jpg
7 varv hann jag precis med och det är jag nöjd med!

20131008-151612.jpg

20131008-151631.jpg
Tack CrossFit Södermalm och coach Kalle för ett grymt bra och roligt pass! Jag kommer gärna tillbaka nästa gång jag är i huvudstaden!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *