Bröstrygg och fotledsmobilitet

Hej,

Som jag berättat innan så är jag väldigt stel och har begränsad rörlighet i diverse övningar. Har förbättrat mig väldigt mycket pga. att jag göra vissa övningar för att kunna utföra andra bättre. Har ju lyckats göra mina första turkish get up!! 🙂 Vissa övningar gör jag innan passen och vissa övningar lägger jag in som egna pass på kvällarna pga tidsbrist.

Här kommer första länken till Erik Börjessons blogg som är väldigt bra, mycket bilder och filmer som beskriver övningarna väldigt väl.
http://erikborjesson.wordpress.com/2012/05/27/self-myofascial-release-smr-del-5-brostryggen/ Här kör jag alla hans övningar som visas med foam roller. Anledningen till att jag inte kör de andra är för att vi inte har köpt utrustningen till dem… Än 🙂

Löpningen har satt sina spår hos mig på fotleden, märker det extremt mycket nu efter maran. Samt när jag försöker göra overhead squat som jag inte lyckats så bra med.. Än 🙂 Men Jakob Richloow har en kanon sida om detta.
http://richloow.wordpress.com/2012/03/27/hitta-dina-svagheter-med-overhead-squat-del-1/
När ni har läst igenom sidan så kan jag nästan garantera att då får ni era “aha” upplevelser och förstår varför kroppen gör som den gör.

Övningen som jag prioritera väldigt mycket här är fotledsmobiliteten, pga min högra fot sticker iväg när jag squatar.

Hoppas att ni finner dessa lika intressanta som jag.

Om ni undrar hur ofta jag kör detta så är svaret så ofta jag kan..

/Martin

Print Friendly

8 reaktion på “Bröstrygg och fotledsmobilitet

 1. Hej Martin, kul att du läser min blogg. Angående en ofrivillig utåtrotation av en fot i knäböjen, glöm inte att kolla styrkan i sätets utåtrotatorer på samma sida. En svag gluteus medius kan ju t ex orsaka att kroppen vrider ut foten för att skapa en “falsk” stabilitet i frontalplanet. Rörlighetsmässigt kan ju också korta höftböjare kombinerat med stela adduktorer orsaka att foten åker ut som en kompensation. Sådan som jag skulle skriva om i del 2 men som aldrig blev av. 🙂

  /Jakob

  • Hej Jakob

   Tack så jättemycket för tipsen. Kommer skriva mer om det sen när jag testat det mer 🙂 Jag har även börjat köra din dynamiska stretch innan passen, som passar oss väldigt bra.

   /Martin

 2. Hi,My son that is 17 yrs old and about 150 lbs just started Concerta 27mg today 1-11-12 how long will it take for anyone to see if it will help?

 3. This is an excellent article and I am very sure that it would have taken a lot of your quality time to write such an unique and new article. Will follow your blog and will be useful if you can give more periodical and systematic blogging tips for newcomers like us.

 4. From a religious perspective I do not support religious group losing their rights and being forced to perform same sex religious marriage ceremonies against their will. It’s the right of the religious body to deploy religious marriage how it wants, and for some christians it’s obviously not in line with their faith.

 5. The result is a gorgeous collection of Pandora jewellery uk that you can coordinate with each other and with all of your other pieces.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *