Crock Pot är räddningen

Förra helgen var vi ju i Stockholm, vilket gjorde att det inte blev någon matlåde-matlagning på söndagen. Förberedelse och planering underlättar såklart mycket för oss som vill äta vår goda hemlagade paleomat, så hur gör man när man inte hinner preppa för veckan? Jo, då heter lösningen crock pot! Martin hade fixat vår frukostfrittata innan han åkte upp till Stockholm på fredagen, så det var ordnat men nåt mer hade vi inte. Så, på måndag morgon innan vi åkte till gymet: i med en bit högrev i crock poten, lite kryddor och buljong och morötter. Fixat på några minuter. Och så var middagen klar när vi kom hem. På tisdag morgon åkte fläskkarrén i grytan, rubbad med chili mm. Sååå gott och eftersom det var en rejäl bit räckte det till några matlådor också. Och i torsdags morse testade jag något nytt (det var överraskningen till Martin): frysta kycklingfiléer, kokosmjölk och krossade tomater + kryddor), ställ crock poten på nio timmar. Klart! Det blev kanongott! Så, maten räckte hela veckan och sammanlagt kanske det tog en halvtimme att laga de här tre rätterna. Plus timmarna i crock poten förstås, men det sköter ju sig själv. Enklare kan det inte bli!

20130303-091723.jpg

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *