CrossFit – Baseline workout

Hej,

Måste börja med att säga att idag har vi testat första receptet ur “Make it Paleo” som vi fick i veckan. Om ni har tur så kommer receptet inom kort. Det är ju lördag så ni kan ju gissa själva om vi testade varmrätt eller en go treat 😉

Men det är inte det enda vi har gjort idag. Vi har även varit uppe i Johanneberg och tittat på nya lägenheter som byggs. Vi står mellan Strömmensberg och Johanneberg och väljer.. Om vi nu får någon överhuvudtaget. Men det var verkligen jättefint i Johanneberg, lugnt och nära till natur som vi vill ha. Att det sedan ligger nära två av Göteborgs BÄSTA crossfitgym gör inte det hela sämre 😉 Vilka det är får ni lista ut själva.

Men innan vi åkte upp så blev det ett crossfitpass på fysiken.
Vi var ganska möra i kroppen efter veckan så det blev en WOD utan extra vikter. Det kan vara nog så jobbigt det också. När man börjar på Marcus “on ramp” kurs så får man en fin crossfitpärm med massa matnyttigt om crossfit. Här finns en baseline workout som man kan köra för att se vart man ligger i sin utveckling. Samt uppdelat i de olika övningarna så man ser vad man behöver öva lite extra på. Målet idag var att lämna “Apprentice” och bli “Craftsmen”, om inte “Expert” till och med.

Styrka:
Pull ups
M: även om det inte var “PB lördag” så gick jag all in för att slå mitt unbroken rekord som låg på 11st. Jag gjorde 19st idag, så härligt!
S: Visade mig att hon lärt sig kippade med band (blått och rött) sedan körde hon varannat set strikt (även det med blått + rött band). Och som hon gjorde det, imponerande!

Metcon, Baseline:
500m Rodd
40 Air squats
30 Sit ups
20 Push ups
10 Pull ups
Tid:
M 4:47. Målet var att slå 5:15 och det gjorde jag.
S 5:49. Målet var att slå 6:30 som är gränsen för Craftsmen och som hon krossade den tiden! Gränsen för “Expert” för kvinnor ligger på 5:35 och hon är snart där. 🙂

Nej nu skall vi njuta av lördagen och vem vet.. Kanske kommer upp ett recept inom kort 😉

/Martin

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *