En vanlig paleohelg

Grillat i fredags, pizza och glass igår kväll – ja det är jobbigt att leva paleo ibland 😉 En del som jag pratar med verkar ha uppfattningen att jag/vi försakar det vi egentligen skulle vilja äta och att vi “måste” sakna massa saker. För mig som en gång i tiden levde på pasta, bröd och cola light och trodde att jag aldrig skulle kunna leva utan det så kan jag absolut förstå det – och var och en får förstås göra sina helt egna val. Men ibland önskar jag att jag kunde få de här människorna att förstå att jag faktiskt – faktiskt! – inte saknar något. Visst kan jag tänka ibland att det vore gott med t ex pasta eller nåt sånt, men saknar det, absolut inte. Och jag känner definitivt inte att jag gör några uppoffringar heller, snarare tvärtom. Jag väljer det jag tycker om och som jag mår bra av, jag äter hur mycket god mat som helst och jag njuter av det! För jag vet att det inte bara smakar gott, det gör också gott för mig och min kropp. Det är att unna sig för min del. Och de gånger det händer att jag absolut vill ha något annat, ja då är det ju inte värre än att jag faktiskt väljer det. Just den gången, när det är det jag verkligen vill ha. Konstigare än så är det inte 🙂

Så, tillbaka till helgen och vårt paleoliv. I fredags var planen att gå ut och äta grillbuffe, men det var så fullt så till slut hamnade vi på balkongen med egen grill istället. Grillat gröna gårdar-kött, sparris och svamp med hemgjord pesto och ett glas rött. Lite rostade cashewnötter och mörk choklad senare på kvällen. Igår var vi iväg på stan och skulle på ost- och vinprovning. Till lunch köpte vi oss korv med surkål (Gourmetkorv i Göteborg) innan provningen. Njöt av goda ostar men tyvärr märkte vi senare att våra magar inte var lika glada… Så blir det ibland och jag kan väl säga att vi äter ost mer och mer sällan 😉 efter ett skönt yogapass här hemma var det dags för kvällsmat: pizza! Enkelt med kokosmjölsbotten och fjällskav, salami, lök och svamp som topping. Pesto och aioli till – perfekt! Martin testade att göra glass igen (det blir bättre och bättre varje gång!) av fryst banan, kokosmjölk och kakao, som vi mumsade på till en film. Enkel lunch idag söndag: karrékotletter med balsamicodressad sallad och förstås pesto och aioli till det. Nu håller jag på att baka raw oreo cookies och sedan ska jag göra köttfärssås med röd curry till kvällen.

Ja, så kan en paleohelg se ut här hos oss. Har jag/vi njutit av maten? Ja! Har vi saknat nåt? Nej. Menar jag att alla måste leva som vi? Absolut inte! Jag vill som sagt bara visa att så här gör vi, det funkar kanon för oss och vi njuter och mår bra! 🙂

Är du nyfiken och vill testa själv och har frågor? Hör av dig – vi svarar gärna på frågor och hjälper till med det vi kan! Eller känner du kanske igen dig?

20130602-142526.jpg

20130602-142535.jpg

20130602-142549.jpg

20130602-142608.jpg

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *