Face your fears

Ja, precis som Martin skrev började jag bli nervös redan kvällen innan passet när jag såg att vi skulle köra höga box jumps. Av nån anledning så har det blivit ett riktigt hjärnspöke, det där med att hoppa på de höga boxarna. Vi testade för några månader sedan och till slut kom jag upp på lådan redan då – men hjärnspöket är visst kvar ändå… Så igår morse var det väldigt gott om fjärilar i magen inför passet 😉 Bestämde mig för att testa några hopp innan woden och det första satt hyfsat faktiskt. Men sen blev jag supernervös igen och på hopp nummer två slutade jag liksom hoppa mitt i upphoppet. Ni kan ju tänka er hur bra det gick… Efter det kände jag att jaja, jag kör väl på den vanliga lägre höjden idag, för det här blir alldeles för svårt. Som tur var såg coach Maq hur det gick och peppade mig till ett nytt försök. Okej, bara att ta ett djupt andetag, titta uppåt istället för på boxen, jaga bort fjärilarna i magen och hoppa. Och, där satt den! Så gött! Dags för woden och jag hade kvar boxen på den höga höjden. 8 reps per varv. Första varvet gick kanon och eftersom jag dessutom gjorde alla armhävningar på tå var jag redan där så himla nöjd – jag hade ju vunnit över mig själv. Men det var bara att köra på och fortsätta med marklyft, armhävningar och box jumps, varv efter varv. Tungt men en riktigt skön wod. Ibland kom hjärnspöket tillbaka när jag ställde mig vid boxen, men då gick jag runt lite och bestämde mig för att bara hoppa när jag väl stod vid boxen igen. Det funkade! Det är ju bara tankarna som sätter stopp, jag vet ju att kroppen har den kapacitet som krävs. Med de nya boxarna, som har täckta sidor, så händer ju dessutom inget värre än att man “studsar” tillbaka om man inte lyckas hoppa ända upp. Totalt efter woden hade jag kört 40 höga box jumps, efter att tidigare ha klarat något enstaka hopp.

Susanne vs. Boxen 1-0

eller rättare sagt
Susanne vs. Susanne 1-0

Med PB i marklyft på 87,5 kg (jag närmar mig årets mål på 100 kg), massa armhävningar på tå och ett övervunnet hjärnspöke började fredagen på ett helt fantastiskt sätt! Känns underbart när det lossnar med saker som jag kämpat på med och flytet bara infinner sig. I ❤ crossfit!!!

20130615-154716.jpg

20130615-193524.jpg

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *