Kettlebell mania

Ja, idag gick Early Birds loss på kettlebellsen ordentligt! Alpha hade letat fram en riktigt jävlig wod till oss imorse när vi körde själva och coach Maq fixade i ordning nya boxen istället. Ska bli så kul att se när det är klart! Men, tillbaka till morgonen. Det här var vad som väntade oss:
Swing the bird
5 varv av
10 kb russian swings 24/16
1 Push press 55/25
15 kb swings
2 Push press
25 kb swings
3 Push press
50 kb swings
1 minut vila mellan varven

Yes, du räknade rätt – totalt 500 ryska svingar med kettlebellen. Mentalt en utmaning, med samma övning om och om och om och om igen. Speciellt när man var trött redan efter första varvet… Kändes ibland tveksamt om man skulle orka igenom, men, en sving i taget, ett varv i taget. Talka om händerna, ta en liten vila. Och plötsligt var det över. Med svidande händer av spruckna blåsor, armar, rygg och rumpa som var halvt döda och tja, allmänt helt slut. 26:34 blev min tid, Martin var snabbare och körde på 25:45. Grymt! Alla som körde idag var förresten grymma – vi gjorde det tillsammans! Och Åsa, starkt jobbat! 🙂 Avslutade med en tabata planka och sen var det bara att genomlida duschen med tvål i blåsorna. Underbart.

20131009-211507.jpg

Lagade förresten en kanongod middag idag: baconlindad torskrygg med buffelfetaost och aubergine och broccolimos.

20131009-211621.jpg
225 grader tills torsken har en innertemperatur på ca 52 grader

Nu har Martin fixat en mumsig proteinboostad mandelchokladmousse till kvällsfika, så jag ska njuta av den och vila i soffan!

Print Friendly

2 reaktion på “Kettlebell mania

  1. Alpha känner en hel del i underarmarna när hon knyter nävarna och greppar saker och ting. Kan tänka mig att 4 såna här pass i veckan under 5 veckor skulle ge resultat. Och en jäkla massa blåsor. 😉

    • Samma här! Ajajaj. Kan också tänka mig att 4 såna här pass i veckan under 5 veckor skulle ge resultat: sönderslitna händer. Om man inte lyckas hitta det där CrossFixe förstås. Och ja, kanske lite flås också 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *