Kettlebell-SM

…Nej jag ska inte vara med i SM, iaf inte ännu 😉 Men jag kommer snart till varför jag tar upp det.
Igår var det after work med jobbet och det var väldigt trevligt. Men var lite trött imorse men när man börja gå upp för trapporna till fysiken så är det något magiskt som händer. Man bara fylls av energi och man blir alltid sugen på att träna!! 😉 Idag var det kettelbellspass och instruktören Richard som har hållt i det var idag inte där. Istället var det en kille som heter Erik som höll i det. Han berättade att han har vunnit kettelbell-sm och det var imponerande. Inte tänkte jag så mycket mer på det och vi körde på!

Uppvärmningen var fenomenal.. Han värmde upp oss precis för det vi skulle göra och pricken över i var andningen. Yes ni läste rätt! Finns en viss person här hemma som tjötar om detta och jag vet att jag behöver träna på det. För i måååånga fal så brister jag just i andningen när jag kör en tung WOD. Har man koll på andningen så går det så mycket lättare. Och det var väldigt intressant när vi värmde upp med detta.

Metcon: 14min AMRAP 16/12
7st Goblet squat
7st/arm Clean
7st Burpees
7st Sit ups

8 varv + 23 reps, det får jag vara nöjd med.

Tilläggsträning:
Thrusters 5,5,5,5 30kg – Jo tänker testa en sak nu. Vi körde Thrusters i måndags tror jag det var och blev lite besviken på mig själv att jag hade sånna problem med dem. Och tänkte för mig själv.. Hur skall jag dra nytta av detta? Jo satte igång och tittade igenom KStars mobilitetsövingar för FRAN (mycke Thrusters i FRAN) och började lägga in dem på kvällarna för att lära mig dom. Sen tänkte jag så här 🙂 Varje lördagspass när vi kör själva så skall vi välja ut en övning från veckanspass som vi inte är nöjda med och köra det tex 5,5,5. För hur kan man bli bättre på något om man inte tränar på det???? Precis! Back to basic, av med lite vikt och öva in rörelsen om å om igen. Kör några mobilitetsövingar innan/mellan setten och se vilka som funkar för DIG och gör DIG bättre! Låter enkelt, eller hur? 🙂 Det svåra är bara ATT göra det. Men om jag inte gör det så ska jag inte klaga. Så detta är nu min tanke, hoppas Susanne tycker det verkar vettigt. Och kan säga att idag flög dom upp!

Sedan blev det:
30st/Arm Marcus Bullet proof shoulder
50st Ryggresningar i GHD
40st Sit ups i GHD

Avslutade med ca 25mim stretch och bara njöt 🙂

Jo tillbaka till Erik, efter passet så tyckte jag att jag hade sett honom förut men kunde inte placera honom.. Men så kom jag på! Är det inte Erik som Susanne visade mig hans blogg?! Kunde inte hålla mig så jag gick fram och frågade om det var han. Yes det var det! Det är nämligen så att Kostdoktorn har skrivit om honom, Erik äter en viss typ av kost (gissa vilken 😉 ) så då tog Kostdoktorn upp detta. Ni kan läsa själva om Eriks resa här.

Nej nu ska jag njuta av lördagen, sköt om er!
/Martin

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *