Recept: Köttfärsfrittata

Söndag = maratonmatlagning! Handlade imorse och nu har jag dragit igång i köket. Började med att lägga kyckling i en marinad och tog sedan itu med frukosten som vi ska ha till veckan efter träningen. Bestämde mig för att testa en köttfärsfrittata eftersom vi fyndade massa köttfärs på Ica. Inte smakat än men den ser så god ut att jag lägger ut receptet före provsmakning 😉

Köttfärsfrittata / köttfärsomelett
1/2 kg köttfärs
1 purjolök
1 krm salt
1 krm nymald peppar

18 ägg
1 dl kokosmjölk
3 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk basilika

Fräs purjolöken och köttfärsen. Salta och peppra. Häll röran i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kokosmjölk, salt och kryddor i en bunke. Häll äggsmeten över köttfärsen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Ät direkt eller låt svalna och skär sedan i bitar. Perfekt att ha med sig till frukost eller mellanmål!

paleo frukost frittata.jpg
Nu har vi smakat! Hade med varsin ruta (det blev sex bitar totalt) till frukost imorse och det var jättegott! Väldigt enkelt att ta med och äta på språng dessutom. Ny efterträningenfavoritfrukost tror jag bestämt 🙂

Print Friendly

2 reaktion på “Recept: Köttfärsfrittata

    • Yes, 18 ägg! 🙂 klart man kan ta mindre, men då kanske man får ta en mindre form också. För oss blev det sex portioner, vi brukar äta tre ägg var till frukost. Plus lite kött förstås, i det här fallet blir det ca 80 g köttfärs per portion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *