Mumsig juldag

Härligt med ännu en ledig dag och tid att göra precis vad man vill. Boxen är stängd idag och imorgon, och det är nog lika bra det – återhämtning är ju viktigt har vi hört 😉 Så idag blev det en långpromenad i Skatås, underbart med massa frisk luft och lite natur! Och av all frisk luft blir man förstås lite extra hungrig 🙂 Improviserade fram ett gott och lite juligt tillbehör till rostbiffen från Gröna Gårdar som Martin grillade ute på balkongen.

Recept: Brysselkålskompott
Ca 400 g färsk brysselkål
1 gul lök
50-100 g rökt sidfläsk
Pasta rosso-krydda från Santa Maria
Peppar

Skiva löken och fräs i kokosolja ett par minuter. Tillsätt brysselkålen delad i halvor eller kvartar, samt sidfläsket skuret i småbitar. Ta ett par varv med pepparkvarnen och pasta rosso-kryddan. Har du inte den, ta vitlökspulver, lite chili, basilika och soltorkad tomat istället. Lägg på lock på stekpannan och fräs tills brysselkålen är lagom mjuk, ca 10 min.

20131225-205513.jpg

20131225-205522.jpg

Dessutom har jag äntligen (!) testat ett recept från min nya kokbok: Paleo for chocolate lovers. Så här blev resultatet:

20131225-205619.jpg

20131225-205634.jpg

20131225-205708.jpg
Säger bara en sak: mmmmmmmmmmmmmmmm! Underbart goda!!!

Kan även tipsa om att mellandagsrean redan dragit igång på nätet och på intersport.se finns en hel del snygga crossfitkläder till riktigt bra priser nu!

Print Friendly

4 reaktion på “Mumsig juldag

 1. Hej, ramlade in på din hemsida efter att jag googlade paleo:) vad goda dom ser ut, det er väldig svart att se recepten … Kan du lägga upp hela:) och vart kan man köpa almond och coconut extrakt ? Med vänlig hälsning J

  • Hej Jóna,
   Vad kul att du hittade hit 🙂 Ja, de här pralinerna var supergoda! Eftersom det inte är vårt recept ville jag inte fota hela och lägga ut, men jag rekommenderar varmt kokboken Paleo for chocolate lovers där receptet finns! Du hittar många recept på hennes hemsida också: http://www.thespunkycoconut.com/p/spunky-coconut-recipe-list.html?m=1
   Almond och coconut extract är nog enklast att köpa från iherb.com – där finns allt 🙂 Håll beställningen under 1,8 kg och 40 dollar ungefär, så du kan välja frakten för 4 dollar – då kommer paketet till posten och förhoppningsvis slipper du tull. Kanske går att hitta på någon välsorterad affär här hemma också, men vi har inte hittat det än.
   Lycka till med paleo och bakningen!
   /Susanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *