Nytt pizzarecept!

I fredags kväll testade vi ett nytt recept på pizzadeg. Degen vi gjort förut är lite kladdig att tunna ut och så ville vi ha ett recept utan mandelmjöl. Efter att ha letat en del hittade jag ett recept här, och sen var det bara att sätta igång!

Paleopizza med kokosmjöl
3 ägg
1/2 cup / 1,2 dl kokosmjöl
1 cup / 2,4 dl kokosmjölk
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 tsk vitlökspulver (valfritt)
1 tsk basilika (valfritt)
1 tsk oregano (valfritt)
Kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla ett bakplåtspapper med kokosolja. Vispa ihop ägg och kokosmjölk (jag vispade med en vanlig handvisp). Blanda de torra ingredienserna. Vänd sedan ner det torra i äggsmeten och rör tills det blandats väl.
Bred ut smeten på bakplåtspapperet till önskad tjocklek (för oss blev det över nästan hela bakplåtspapperet). Grädda i 20 min.

20130113-073525.jpg
Ta ut pizzabotten ur ugnen och vänd den så att undersidan kommer uppåt.

20130113-073621.jpg

20130113-073707.jpg
Höj ugnsvärmen till 225 grader. Lägg på det du vill ha på pizzan och grädda i ca 10 min.

20130113-074651.jpg

20130113-073812.jpg
Denna gång blev det tomatpure, renskav, salami, champinjoner, paprika, lök och japp, västerbottensost (som sagt, inte paleo men ibland gör vi undantag). Renskav/viltskav/älgskav är kanon att ha på pizzan, du kan antingen lägga ut skivorna hela direkt på i pizzan eller dela dem i mindre bitar. Eftersom det är så tunt kan du ta det direkt från frysen och lägga på pizzan. Enkelt, gott och inga tillsatser – dessutom viltkött!

20130113-075344.jpg

Print Friendly

2 reaktion på “Nytt pizzarecept!

    • Ja, det är ju kul med lite omväxling ibland 🙂 plus att den var mycket lättare att “baka ut” och man får en större pizza!
      Ha en härlig dag du också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *