Open 14.1 – omgång 2

Ja, jag bestämde mig till slut för att göra ett nytt försök på första open-woden, missnöjd som jag var med gårdagens prestation. Försökte dock att se det hela som vilket pass som helst, inte göra något speciellt innan, utan bara åka till boxen och köra. Lämnade av Martin på Fysiken för hans powerpass – det som jag fick offra för att köra woden igen. Bara att ta igen en annan gång! Så, efter det kom jag till Göta och idag var det lite mindre folk på plats. Skönt att få ordentligt med utrymme till hoppandet och idag var det också helt rätt för mig med en mer avslappnad stämning. Blev också glad när Helena dök upp och teamade med mig! Foamrolling och mobilitet som uppvärmning och förstås double unders och snatchar. Sen så var det dags igen! Lite nervös var jag även idag, men långt ifrån lika mycket som igår. Puh. Klockan räknade ner och så var det bara att sätta igång. Helt annat fokus och helt annan känsla denna omgång. Jag hade bestämt mig för att ha roligt, lägga energi på rätt saker och bara köra på. Hoppen funkade mycket bättre idag till en början iallafall och så matade jag på med snatchar istället för att som igår nästan bara köra clean & jerk. Igår blev det totalt fyra snatchar och resten clean & jerk, idag blev det elva clean & jerk och resten snatchar. Nu i efterhand tänker jag att jag skulle hållit mig till snatchar hela vägen, för det kändes faktiskt lättare och går dessutom fortare. Men nöjd ändå med över 40 snatchar på 25 kg med tanke på att mitt PB ligger på 30 kg. Mina double unders gick sämre och sämre allt eftersom minuterna passerade, men jag försökte hålla mig lugn och fokuserad och det hjälpte iallafall lite. Skillnaden mot igår var att idag tror jag att det var flåset som gjorde att det blev svårare, igår satt det mesta i huvudet. Skönt att jag fick ta ut mig ordentligt åtminstone! Var riktigt gött också när jag gjorde den sista double undern på fjärde varvet och insåg att jag skulle förbättra mitt resultat! Hade någon halvminut kvar och hann med åtta snatchar på den tiden. Total score: 173 reps. Kanske inte så mycket som jag hoppats, men, det viktigaste idag var att jag efteråt kände att jag hade gjort vad jag kunde och då är det ändå okej. Och som Martin skrev, de åtta extra repsen förbättrade min placering med ungefär tusen platser!

20140302-173428.jpg
Me and my barbell

20140302-173530.jpg
Riktigt gott med lunch efter dagens pass – goda lammkorvar från matmässan Passion för mat som vi besökte i fredags kväll och förstås blomkålsmos till det.

20140302-173645.jpg
Njöt av vår goda mandelchokladmousse med hallon igår kväll – blir sugen på mer bara jag ser bilden!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *