Open 14.1 – så kan det gå…

Första woden av fem i CrossFit Games Open 2014, första lördagen av fem med uppladdning, pepp och nervositet. Kom tidigt till boxen innan dagens pass och mobiliserade och värmde upp ordentligt. Och fjärilarna i magen hade party. Coach Chrille gick igenom 14.1 som ju är ganska enkel. Iallafall på tavlan.

20140301-171838.jpg
Vi delade upp oss i team om två, en dömer och en kör. Jag fick äran att börja köra. Så på med vikter på stången, hitta lite utrymme till hopprepet och ladda. Men, jag laddade nog lite väl mycket. Kände mig stressad ganska direkt och mina double unders gick allt annat än bra. Så typiskt när jag bara blir mer och mer frustrerad samtidigt som jag vet att det bara gör att det går ännu sämre. Så skönt när de första 30 repsen var färdiga och jag fick gå på snatcharna istället. Gjorde fyra innan jag gick över till clean & jerk och höll mig till det resten av tiden. Gick ganska lätt med första omgången och då var det förstås dags för 30 DU igen. Inte mycket mer att säga om dem annat än att det tog en evighet och var sjukt stressande. Insåg också att jag knappast skulle prestera så bra som jag hoppats. Jaja, till slut fick jag ihop 165 reps, det vill säga tre hela varv + 30 DU. Nöjd? Inte det minsta. Speciellt inte som jag direkt efter woden körde lite hopprep igen och – gissa vad – slog personligt rekord med 32 DU i rad. Sämre tajming har jag nog aldrig haft… Så, summa summarum, till den här woden gäller det verkligen att ladda lagom och kunna slappna av i hopprepsdelen – och inte bli stressad. Bara att lära mig av det hela och komma igen nästa gång. Får antagligen en ny chans redan imorgon förmiddag, då det lutar åt att jag kör om woden. Bryr mig egentligen inte om resultatet som sådant, men vill känna att jag gjort mitt bästa och fått ut det jag ändå vet att jag kan. Och 10 minuter av mitt liv känns det som det kan vara värt 🙂

Martin kämpade på som bara den med sitt hoppande och fick ihop tre hela varv. Tufft när man inte har mer än en double under i taget, så grymt gjort!

20140301-173019.jpg

20140301-173035.jpg
Så här slut kan man bli av CrossFit…

20140301-173111.jpg
En halvnöjd och en missnöjd – men nu är iallafall 14.1 avklarad!

20140301-173157.jpg
Efter passet gick vi till Lasagneria och njöt av deras fantastiskt goda lchf-lasagne. Mums!

Nästa wod släpps torsdag natt…

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *