Overhead fucking squat

När vi vaknade och såg att det stod overhead squat på schemat så fick jag en härlig känsla i kroppen. Började genast tänka tillbaka på när jag började ta övningen på allvar. Närmare bestämt 26/4 i år, då tog jag 25kg och var överlycklig! Även då satte jag ett mål att ta 50kg till jul. Overhead squat är grymt teknisk övning och kräver sin mobilitet på ungefär alla ställen som jag inte har mobilitet. Läste även på en blogg om en coach som alltid började att lära sina elever den här övning innan front squat och back squat pga när dom behärskade overhead squaten så var det (som Göran brukar säga) eeeeeeeasy days 🙂 Vet inte hur mycket sanning det ligger i detta men de andra squatsen funkar bättre.

Styrka: Ovearhead squat 5,5,5,3,3,3
Martin: 30,35,40,45… Sen försök på 50kg men tappade stången.. Tog upp den igen och satte en trea. Sjukt nöjd. Har ingen aning om hur trean såg ut men ner å upp vandrade den iaf tre gånger och det räcker. Delmål ett till jul är klart!
Susanne: 15, 20, 22.5,25,25 och nytt PB på 27,5kg – Riktigt riktigt bra! Susanne kämpar på med att få upp styrkan i axlarna och det här var kvittot att det går framåt.

Metcon: OTM i 5min av:
3st Pull ups
6st Burpees
9st Goblet squat 24/16kg
Vila 2min
OTM i 5min av:
5st Push ups
7st Boxjumps
9st KB swings 24/16

Shit, den här var flåsig, men rolig. Dock blev det som “vanligt” när jag är för nöjd med styrkan, har extremt svårt att pressa mig sen.. Tur jag körde bredvid Big Robb!
Det skulle blivit morgonpass för mig imorgon men det är inställt pga. stormen som väntas komma.. Jaja får bli en vilodag.

Sköt om er så hörs vi snart igen.
Martin

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *