Paleo challenge dag 10

Nu har det varit lite dåligt med uppdateringar om hur det går med vår Paleo Challenge, så bäst vi tar tag i rapporteringen! Det har minst sagt blivit en utmaning nu när vi har besök en hel vecka, dels för att det blir väldigt mycket uteätande, dels för att de gärna vill bjuda på mat. I söndags ville de laga mat till oss som tack för att de får låna M:s lägenhet under vistelsen och ja, det funkar ju inte riktigt att rada upp allt vi vill undvika. Inte hela världen heller när en måltid inte blir riktigt paleo iofs och maten de gjorde var jättegod! Mycket mejeriprodukter dock och det kände jag faktiskt av efteråt…tycker det kan vara lite dubbelt, det att jag är så känslig för när jag äter “fel”. På ett sätt blir det en bekräftelse på att det jag vanligtvis väljer är det jag mår bra av och peppande att fortsätta så, å andra sidan vore det ju trevligt att kunna äta lite hur som helst ibland utan att jag känner av det så mycket. Men som sagt, inställning är allt och jag väljer att se det som att vi fick en himla trevlig & god middag tillsammans & att när jag har möjlighet att välja så väljer jag det jag mår bäst av, för det smakar också bäst! Ju mer vi testar olika recept och läser på, så upptäcker vi dessutom att det finns väldigt bra alternativ – så att äta paleo innebär inte på något vis att man behöver avstå från massa gott!

Vi har trots allt kunnat äta hyfsat trots alla restaurangbesök, det gäller bara att vara tydlig med vad man vill ha och fråga vad saker innehåller. Blev glatt överraskad när aiolin till min favoriträksallad på Ma Cuisine visade sig vara gjord på olivolja till exempel! Och middagen i måndags, på ett typiskt pastaställe, blev också bra – vi bad dem helt enkelt servera den olivoljefrästa kycklingen med bacon utan pasta och med grönsaker istället. Funkade kanon!

Nu börjar vardagen så smått igen med jobb och matlådor, ganska skönt måste jag säga. Fast det bästa är förstås att det snart är helg igen… Ikväll ska jag köra crossfit själv och sen blir det restaurang igen med våra gäster. Men sju poäng ska jag ha idag ändå! Eller förresten, det kan ju bara bli 6 p, majonäsmakandet igår blev ju lite sent…jaja, nu kör vi!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *