Paleo recept: Ugnsbakad högrev och ytterlår

Ugnsbakad högrev och ytterlår – “pulled beef”

Ca 700 g högrev
Ca 700 g ytterlår (eller mer högrev)
Chilirub (se bilden längst ner i inlägget)
Salt

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop chiliruben och gnid in köttbitarna ordentligt med den. Salta. Lägg köttet i en stekpåse (som du klippt ett litet hål i) och sedan i en ugnsfast form. Tänk på att se till att hålet i påsen vinklas uppåt så att skyn stannar kvar i påsen. Ställ in i ugnen i 5-6 timmar. Vänd ett par gånger på köttet. När det är klart, ta en gaffel och “dra” i köttet så det faller sönder i trådar, s k “pulled beef”. Blir fantastiskt mört och gott! Här serverat med hemgjord majonäs och tomat.

20120708-182519.jpg

20120708-182525.jpg

20120708-183232.jpg

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *