Paleolatte

Nu är solen från i förmiddags borta och istället droppar regnet mot fönsterrutorna. Ett perfekt tillfälle att göra mig en paleolatte! Blev så himla glad när jag för några månader sedan hittade ett recept på varm choklad och nu kan vi även göra paleovänlig latte. Man behöver inte sakna nånting helt enkelt, det finns (nästan) alltid ett alternativ!

Målet är ju i och för sig att jag precis som M ska kunna njuta av en god espresso precis som den är, men än så länge krävs det en hel del “mjölk” för min del…

Så, hur gör man då?! Förutom själva kaffet, för det tror jag du fixar 😉

Recept: Paleomjölk
2 ägg
0,5 dl kokosolja
3 dl kokande vatten

Lägg ägg och kokosolja i en skål. Häll över det kokande vattnet och mixa med stavmixer tills det blivit en jämn “mjölk”. Vill du göra latte på en gång kan du använda mjölken direkt, eftersom den skummas upp av mixern, annars är det bara att ställa in mjölken i kylen så länge. Drick upp inom några dagar.

paleo latte.jpg

Print Friendly

2 reaktion på “Paleolatte

 1. Hej hej! Har hittat din blogg när jag googlade om paleo-mat! Ska kika runt här! 🙂
  Jag brukar också göra ägglatte, den är mycket god och mättande! Håller med, man kan hitta alternativ till nästan all “vanlig” mat och äta nyttigt! 🙂
  Jag äter mejerifritt, kan man väl säga åt paleohållet och mycket bra!
  Kolla gärna in min blogg, där jag har kategorin LCHF-mejerifritt, där jag samlar alla mejerifria recept!
  Ha en fin kväll!
  Kram kram
  //Lana

  • Hej!

   Kul att du hittade hit, hoppas att du hittar några inspirerande tips 🙂 Skall ta en titt på din sida också, alltid kul med nya recept att testa.

   Ha det bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *