Recept: Enklaste thaigrytan i crock pot

Så glad man blir av att komma hem efter en lång dag och möts av ljuvliga dofter och en crock pot som har middagen klar! Det var helt klart värt att lägga ungefär två minuter på att preppa den imorse 😉 Så, det här är nästan för enkelt för att kallas recept, men men, here we go:

Enklaste thaigrytan
1 kg frysta kycklingfiléer
1 förpackning kokosmjölk eller Santa Maria Coconut Cream
Ca 1 msk röd currypasta (kolla ingredienserna i den, vi använder den från Santa Maria som är utan tillsatser)
Champinjoner (funkar säkert med andra grönsaker också, t ex morot, sötpotatis, lök, broccoli)

Lägg allt i crock poten med grönsakerna överst. Om du vill kan du blanda ut currypastan i kokosmjölken innan du häller i den. Sätt på låg värme i 9 timmar. När den är klar, ta två gafflar och “dra isär” kycklingköttet. Rör om. Klart!

20130415-185750.jpg

20130415-185758.jpg

20130415-185804.jpg
Servera gärna med en fräsch grönsallad.

20130415-185809.jpg

Print Friendly

3 reaktion på “Recept: Enklaste thaigrytan i crock pot

  1. Detta ska jag pröva, låter jättegott! Hittade hit via länken till Gröna Gårdar och har såklart bokmärkt bloggen. Undrar också över den läckra bilden i överkanten….. är det paj? Pizza? Varm macka? Kan man få receptet…. 🙂

    • Vad kul att du hittade oss, välkommen hit! 🙂
      På bilden är det en frittata med hemgjord pesto – pestoreceptet hittar du på bloggen och frittatan gör du så här: ta grönsaker du gillar (t ex lök, paprika, svamp, squash) och fräs i olivolja eller kokosolja. Salta och peppra. Vispa ihop ägg (tror jag tog åtta stycken som var lagom till vår stekpanna) med 1/2-1 dl kokosmjölk, salt och peppar och basilika eller andra örter. När grönsakerna är lagom stekta häller du över äggsmeten och sänker värmen. Lägg ev på ett lock på stekpannan. När äggsmeten har stelnat är frittatan klar. Ät och njut!
      Lycka till med matlagandet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *