Recept: Fransk köttfärslimpa

Fransk köttfärslimpa
1,5 kg köttfärs (gärna från Gröna gårdar)
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk torkad dragon
2 msk dijonsenap
2-3 msk oxfond (inte helt paleo, så ta lite salt istället om du vill vara strikt)
1 tsk svartpeppar

Lägg lökarna skurna i stora bitar, vitlöksklyftor, senap, oxfond och kryddor i en stor bunke. Mixa ihop det med en stavmixer till en smet. Blanda sedan i köttfärsen med elvisp eller med händerna tills allt är väl blandat. Vi använder köttfärs från Gröna gårdar, som har en ganska hög fetthalt och håller ihop väldigt bra. Har du annan köttfärs som kanske är magrare, kan du tillsätta ett ägg och 1/2-1 dl mandelmjöl för att binda ihop köttfärslimporna bättre. Forma till två köttfärslimpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen, 40 min i 175 grader.

20130318-194203.jpg
Köttfärslimpa med broccolimos

Print Friendly

2 reaktion på “Recept: Fransk köttfärslimpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *