Recept: Helstekt kyckling

På dagens runda på Ica fyndade vi en fin Bosarpskyckling till halva priset. Kan verkligen rekommendera att testa ekologisk kyckling, det är en helt annan smak och naturligtvis ännu godare när man vet att kycklingen fått gå ute, växa i sin egen takt och dessutom sluppit bli iproppad massa hormoner.

20121104-191202.jpg

Helstekt Bosarpskyckling
1 hel kyckling
Till marinad:
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk citronjuice
1/2 tsk mald svartpeppar
1 krm salt
1,5 msk olivolja

Blanda ihop marinaden i en skål.

20121104-191302.jpg
Gnugga in marinaden ordentligt över hela kycklingen.

20121104-191351.jpg

20121104-191442.jpg
Lägg kycklingen i en stekpåse och stek i ugnen i 175 grader i ca en timme beroende på hur stor kycklingen är.

20121104-191522.jpg
Servera gärna med pesto och rostad blomkål.

Print Friendly

4 reaktion på “Recept: Helstekt kyckling

  1. Men ser jag rätt att kycklingen ändå kostade 111 kr?! Har letat efter Bosarps där jag bor, men priset avskräckte ju ngt…

    • Ja det stämmer, men det var en stor kyckling på ca 2 kg så ca 55kr/kg blir det. Kostar förstås mer än vanlig kyckling, men det finns ju en anledning till det också. Sen behöver man ju inte alltid köpa eko heller, men testa nån gång ibland!

  2. Hej, tänkte börja med att säga att jag älskar er blogg. Jag har precis börjat med Paleo och den har hjälpt mig jättemycket! Nu till min fråga: Jag har aldrig använt stekpåse förut och undrar hur man vet när kycklingen är färdig? Kan man öppna påsen, kolla kycklingen och sedan stänga den igen?
    Elin

    • Hej Elin,

      Vad kul att du hittat oss och tack så mycket! Kul att vi kan inspirera 🙂 Angående kycklingen så hälsar Martin att för en kyckling på ca 1 kg så ska en timme vara lagom och det blir alltid bra 🙂 Det man kan göra om man vill vara extra säker är att använda en stektermometer och sticka in den i kycklingen innan man försluter stekpåsen. Lite osäker på temperaturen men för kycklingfilé ska det vara 72 grader iallafall. Men tyvärr funkar det inte att öppna påsen, kolla och sen stänga igen. Hoppas du får till en riktigt god kyckling!:)
      /Susanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *