Recept: Kokosmjölsbröd / Paleolimpa

Nu kommer äntligen receptet – jag vet att ni är några som väntat på det! Det här är det bröd som vi tycker är mest likt vanligt bröd, lite roligt att få baka en limpa igen också. Ska experimentera mer framöver med t ex pumpafrön och brödkryddor och lovar att berätta när vi hittat det ultimata receptet 🙂 Vi har utgått från det här receptet och modifierat det till paleo, men som ni ser nedan ska vi försöka göra det ännu mer paleo nästa gång vi bakar!

Kokosmjölsbröd
5 ägg
0,5 dl kokosolja (smält i micro eller på spisen om det behövs)
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk (inte helt paleo, så kommer testa utan nästa gång)
1 tsk bakpulver (samma där, testar med bikarbonat nästa gång)
1/2 tsk salt
Sesamfrön att strö formen med

Vispa äggen till ett pösigt skum. Blanda ihop kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt (samt eventuella torra kryddor). Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggskummet. Pensla formen med lite av kokosoljan och rör sedan ner resten av kokosoljan i smeten. Strö formen med sesamfrön och häll därefter ner smeten. Forma till en limpa och strö mer sesamfrön på ovansidan om du vill. Grädda i 175 grader i ca 25 min. Ta ut limpan och låt svalna något i formen innan du vänder upp den på ett galler. Njut av ditt nybakade bröd!

20121113-142656.jpg20121113-143206.jpg

 

 

 

 

Print Friendly

3 reaktion på “Recept: Kokosmjölsbröd / Paleolimpa

  1. Det här receptet funkade perfekt! Jag hade i pyttelite brödkrydda och det blev helt fantastiskt gott. Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *