Recept: Paleorisotto med svamp och bacon

Hittade det här receptet för ganska länge sedan, och har varit sugen på det sen dess – igår blev det äntligen dags att testa det! Vi har som vanligt ändrat om lite utefter smak och tillgång i kylen 🙂

Recept: Paleorisotto / Blomkålsrisotto med svamp och bacon
1 blomkålshuvud
1 pkt bacon
Ca 250 g färska champinjoner (vi gillar svamp så ta mer om du vill, eller mindre om du föredrar det :))
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl vatten
Olivolja
Salt
Peppar
Timjan eller annan örtkrydda

Gör “ris” av blomkålen genom att riva den på ett rivjärn, eller dela i buketter och kör i en matberedare. Vi kör på matberedare. Skär baconskivorna i bitar och fräs några minuter i en stekpanna (tänk på att allt ska få plats i denna stekpanna). Finhacka löken och vitlöken och låt dem fräsa med några minuter. Skiva champinjonerna och lägg ner dem när löken är klar.

20130630-073910.jpg
När svampen fräst ett par minuter, häll i blomkålsriset samt 2-3 dl vatten. Salta, peppra och krydda med valfri färsk eller torkad ört. Puttra ihop risotton 5-10 min tills det är lagom tuggmotstånd i blomkålen. Ringla över lite olivolja och servera, gärna med en klick aioli till. Om du äter mejeriprodukter blir det säkert gott att röra ner riven parmesan också.

20130630-073951.jpg

20130630-073958.jpg
Comfort food paleo style 😉

Print Friendly

En reaktion på “Recept: Paleorisotto med svamp och bacon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *