Recept: Porcetta / Örtig fläskkarrérulle

Igår gjorde vi en fantastiskt god porcetta och här kommer receptet! Vi köpte fläskkarrébiten på Saluhallen som också hjälpte oss att skära den till en “platta”, ca 1,5 cm tjock. Om du ska skära upp köttet själv finns det filmer att googla fram så du ser hur man gör 🙂 Det går bra att anpassa receptet efter en mindre bit fläskkarré, ta isåfall bara mindre av kryddorna.

Recept: Örtig porcetta / fläskkarrérulle
2,5 kg benfri fläskkarré i bit, skuren till en “platta” som går att rulla ihop
5 vitlöksklyftor
2 tsk basilika
2 tsk oregano
2 tsk timjan
Salt och peppar

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg ut köttet som en platta. Salta och peppra på båda sidorna. Finhacka vitlöksklyftorna och strö ut dem över fläskkarrén. Fördela örterna jämnt över köttet och “tryck in” kryddor och vitlök med handen så att de inte ramlar av när du rullar ihop plattan. Rulla ihop köttet och bind med fördel ihop rullen med steksnöre (vi hade inget snöre och det gick okej ändå, men blir enklare med snöre). Bryn rullen runt om och lägg sedan i en ugnsfast form med skarven nedåt.

20140216-120014.jpg
Stick i en stektermometer och lägg in i ugnen, tills innertemperaturen är ca 72 grader. Det tog nästan tre timmar för vår porcetta. Ta ur ugnen och låt vila en halvtimme. Skär upp rullen i skivor och servera.

20140216-120120.jpg

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *