Recept: Taco- och sötpotatisfrittata

Söndagens experiment visade sig bli väldigt lyckat – godaste frittatan hittills! På lördagkvällen när vi gjorde tacofärsfyllda paprikor blev det tacofärs över, så vi testade att ha den i frittatan. Dessutom rev vi en sötpotatis och blandade i, för att få lite mer grönsaker till frukost. Och lite extra carbs efter träningen.

Recept: Taco- och sötpotatisfrittata
1/2 kg köttfärs
1 sötpotatis
18 ägg
1 dl kokosmjölk
1/2-1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tacokrydda:
1/2-1 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 tsk starkt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda ihop tacokryddorna. Bryn köttfärsen och blanda i tacokryddan. Fördela köttfärsen i en bakplåtsklädd långpanna. Riv sötpotatisen grovt. Knäck alla ägg i en skål, häll i kokosmjölken, salt och peppar samt den rivna sötpotatisen. Vispa ihop smeten och häll den sedan över köttfärsen på plåten. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Ät direkt eller låt svalna och ta med som frukost, mellanmål eller någon annan måltid. För oss räcker detta till 6 portioner frukost och vi brukar äta den kall efter träning.

20130213-143653.jpg

20130213-143707.jpg

Print Friendly

2 reaktion på “Recept: Taco- och sötpotatisfrittata

  1. Hallå!

    Kan man strunta i kokosmjölken men använda alla andra ingredienser till denna maträtt? Med vänlig hälsning Erik.

    • Hej Erik! Vi har inte testat det, men det kan säkert funka – tänker att det blir lite annan konsistens bara. Om du provar får du gärna meddela hur det blev 🙂 Lycka till! Hälsningar Susanne & Martin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *