Recept: Ugnsrostad pumpa

Igår kväll testade vi ett nytt tillbehör till köttgrytan: ugnsrostad muscatpumpa. Hittade en halv pumpa på Coop häromdagen (tips: på Coop Landala har de även pumpapuré på burk! En lite mer lagom storlek på konservburken än den de hade på Ica Focus.) intill ett recept som verkade så gott så jag kunde helt enkelt inte låta bli att plocka med mig pumpan. Nu gjorde vi i och för sig inte det receptet ändå, men det vi gjorde blev väldigt gott det också!

Ugnsrostad pumpa
Muscatpumpa (funkar säkert med andra sorter också), ca 600 g
Olivolja eller kokosolja, ca 1/2 dl
Vitlökspulver, ca 1 tsk
Färsk eller fryst persilja, ca 1 msk
Salt och peppar

Dela pumpan på hälften om den inte redan är delad. Ta ut kärnorna och skala pumpan (funkade bra med potatisskalare). Dela i klyftor och lägg på en plåt. Blanda ihop olja och kryddor och fördela på pumpaklyftorna. In i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Känn med en sticka så du vet när de är lagom mjuka.

20131221-110122.jpg

20131221-110133.jpg

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *