Socker istället för kryddor?

Hittade en intressant artikel på SvD om hur den söta smaken tagit över den senaste tiden. Förr användes många olika kryddor för att skapa smaksensationer, idag används istället socker i allt större utsträckning vilket också gör att mycket smakar likadant – allt blir sött helt enkelt. Trist tycker jag, det finns ju så många härliga kryddor att använda och variera maten med! Så, kolla innehållsförteckningen noga eller laga din egen mat från grunden. Och försök att vänja dig av med sött i maten, efter ett tag kommer andra smaker fram mer. Så mycket godare 🙂

Print Friendly

2 reaktion på “Socker istället för kryddor?

  1. Intressant och tack för länken. Sedan jag slutade äta socker, förutom det som finns naturligt i frukt mm, så har mina smaklökar vaknat och jag har intresserat mig för nya kryddor att använda i matlagningen. Senast igår inhandlade jag en hop nya kryddor, bl.a. szechuanpeppar för att kunna blanda till en egen “Chinese five spice”. Jag har också upptäckt att många grönsaker är sötare än jag tidigare trott, t.ex. kan avokado smaka ganska sött.

    • Ja, det är precis samma för oss – så många nya spännande smaker och kryddor som vi testar nuförtiden har vi aldrig gjort innan. Kul att upptäcka smakvärlden 🙂 och som du skriver, det är mycket som faktiskt smakar sött som man inte hade en tanke på innan, men märker när man vant sig av med sött i allt. Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *