Söndagsexperiment

I lördags kom vi hem med en ny styckningsbit från Saluhallen: bringa! Från Gröna Gårdar förstås. Aldrig tillagat det förut, och vad gör man då? Jo, man slänger i köttet i CrockPoten, rubbar in ekologisk grillkrydda så gott det går, häller på ett par dl vatten, sätter på timern och håller tummarna.

20131125-200518.jpg
2 kg oxbringa i CrockPot. 8 timmar på låg värme.
Den här gången hade vi tur och det blev kanongott! Tog sig t o m in på Martins tio i topp-lista över favoriträtter – och där är det tuff konkurrens kan jag lova!

Eftersom det börjar lacka mot julen har vi även börjat testa lite julbak – igår var det pepparkaksbakande vi testade. Hittade ett recept på Under vårt tak som verkade enkelt och bra, så det var bara att köra på. Tyvärr blev slutresultatet sådär…vet inte om vi skulle gjort nåt annorlunda eller om det var så pepparkakorna faktiskt skulle bli, men, konsistensen blev lite väl hård och mer knaprig än krispig så att säga.

20131125-201037.jpg

20131125-201045.jpg
I brist på pepparkaksformar fick en sporre duga 🙂 Nästa gång ska vi testa något annat recept – tror det behövs en del kokosolja eller annat fett i degen för att få en bättre konsistens – och skaffa fina formar! Har du något bra recept på paleopepparkakor? Tipsa oss gärna!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *