Söndagsförberedelser

Den första veckan med jobb är avklarad och dagarna gick försvinnande snabbt. Hur hinner folk med att jobba egentligen!? Livet funkade ju så bra när vi var lediga…sova ut, åka till boxen ett par timmar, hem och äta, vila lite, äta lite till, baka något gott, sova. Repeat. Men, nu är det alltså även jobb som ska klämmas in där under dagen. Lösningen för att få det hela att fungera? Förberedelser, förberedelser och förberedelser. Kanske låter tråkigt, men om det är vad som krävs för att jag (vi) ska kunna göra allt roligt som vi vill – ja då är det såklart värt det. Och när rutinerna väl satt sig så går det ganska snabbt och är t o m kul emellanåt!

Så, söndag hemma hos oss, då gäller det att preppa för den kommande veckan. Hur mycket mat behöver vi? Mellanmål? Något annat att tänka på? Förut brukade vi träna kl 12 på söndagar och då kändes det som att det inte var så mycket kvar av dagen när vi väl hade kommit hem, duschat och ätit. Nu när vi är på boxen redan kl 8 på söndag morgon har dagen blivit mycket längre! Skönt att komma iväg och träna tidigt (då känns det inte heller riktigt lika tidigt när klockan ringer 0515 på måndag morgon…) och sedan ha resten av dagen hemma till att fixa det som behövs. Idag var vi hemma vid 11 och jag började med att laga ris och grönsaker till veckan. En stor kastrull med fryst blomkål blev till blomkålsmos och samtidigt kokade jag en omgång basmatiris, som vi har till måltiderna efter ett träningspass. Martin fixade äggröran som vi har med oss till frukost och mixade ihop sina supergoda mellanmålsbars.

IMG_9741.PNG
Efter lunchen skar jag upp tre kg högrev i bitar, som blev till en kalops som stod och kokade ett par timmar. Många goda matlådor blir det av den grytan! Senare på eftermiddagen var det dags för nästa storkok: köttfärssås på två kg köttfärs. Totalt fem kg kött alltså, det bör räcka till veckans luncher och middagar. Lite mer grönsaker kompletterar vi med under veckan, som någon plåt rostad vitkål eller kokt broccoli eller brysselkål. Om majonnäsen börjar ta slut mixar vi snabbt ihop en ny sådan också. Kött, grönsaker, lite ris och en god sås till – klart!

Vart får vi då allt kött ifrån? För att få ett gott och bra kött, d v s ekologiskt och gräsbetat, köper vi köttlådor från Kaprifolkött som vi hämtar ut på ekobutiken Bara bra mat. Passande namn! Vi brukar beställa en låda med nötkött (Höstlådan) och en med fläsk (Annas fläsklåda) så att vi får lite variation. Det är ca 18 kg kött tillsammans, så vi fyller frysen och har så att det räcker några veckor. Underlättar helt klart matlagningen på helgen, när det alltid finns gott kött att plocka fram ur frysen.

Hur orkar man en sån här söndag då? Förutom att det förstås alltid är trevligare när vi hjälps åt i köket, så brukar jag fixa en god eftermiddagssmoothie. En espresso, en banan, ca en dl kokosmjölk, en msk kakao, (en skopa proteinpulver), lite mandelsmör och lite honung. Mixa ihop med is och ta dig en välförtjänt paus.

IMG_9742.PNG
Sen är det dags att lägga upp all mat i sina respektive lådor och bara vänta på att det ska bli måndag! Så får vi vårt paleoliv med mycket träning att funka!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *