Söndagsfrukost

Söndag. Martins namnsdag. Lugn morgon. Kaffe serverat på sängen. Doften av nybakat sprider sig i lägenheten. Nyhetsmorgon på tv. Tar ut kryddbrödet ur ugnen. Dukar upp med salami, kokta ägg och onsalakorv. Häller upp en kopp citron- och ingefärste och hoppas den kan hjälpa mot hostan. Hämtar in tidningen. Skär upp första brödskivorna. Tar en tugga. Njuter. Tar en tugga till och sedan några fler mackor med korv och ägg. Så gott. Så gott. Så gott.

20131110-094424.jpg

20131110-094519.jpg

20131110-094621.jpg

20131110-094717.jpg
Paleoifierade receptet genom att byta grädde mot kokosmjölk, smorde formen med kokosolja och “bröade” formen med kokosflingor i brist på mandelspån. Funkar fint att förbereda kvällen innan: fixade kryddkokosmjölken och ställde in i kylen, hackade nötter och frön och blandade de torra ingredienserna. Så imorse var det bara att vispa ihop äggen, blanda ner resten och skjuts in i ugnen!

Print Friendly

4 reaktion på “Söndagsfrukost

  • Hej Malin!
   Ja det var en härlig söndagsmorgon 🙂 Kommer tyvärr inte ihåg ur vilken tidning jag rev ur receptet, men antagligen någon lchf-bilaga jag köpt. Lycka till med baket!
   /Susanne

 1. Det var riktigt gott, tack så hemsk mycket för det här receptet.
  När jag skulle baka brödet andra gången ville jag prova nåt nytt och bytte brödkryddorna till pepparkakskryddor och la till apelsinskal och stevia.
  Passar perfekt till Jultiden. Ha en god jul!

  • Vad roligt att höra att du gillade det 🙂 Låter jättegott med din julvariation också, den får vi testa! Tack för tipset och god jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *