upp som en sol…

…ner som en pannkaka… Så kändes det idag. Och den här blåsten, ja inte verkar den ha blåst hit något bra. Än så länge iallafall. Hade en plan för den här dagen. Den innefattade t ex bikramyoga kl 10, lunch och en sväng på stan och sen crossfit kl 16. Jag vaknade 09.20. Planen höll inte. Istället blev det en seg dag hemma i väntan på att få åka till boxen. Passet idag såg tufft men ändå ganska roligt ut:

1 minut max squat clean 60/40
1 minut max push jerk
2 min squat clean
2 min push jerk
3 min squat clean
3 min push jerk

Såg resultaten från de som hade kört lunchpasset och blev otroligt imponerad av Helenas 138 reps på RX-vikten. Så starkt!!! Tänkte att jag nog kunde testa på 40 kg också, även om jag inte skulle komma i närheten av det antalet. Efter uppvärmning och handstående var det dags. 1 2 3 GO! Och helvete så tungt det var. Redan från början. Gjorde kanske 10 squat clean första minuten och gjorde ett försök på en push jerk. Nähä. Det ville sig visst inte. Jaja, bara att plocka av till 35 kg. Visst, nu fick jag upp jerkarna, men känslan var fortfarande sjukt dålig. Tungt tungt tungt och dessutom började jag känna av ländryggen. Försökte peppa mig själv och fortsätta köra, men idag var varken huvudet eller kroppen med mig. Fick mer och mer känningar i ryggen och efter ca 9 minuter och nånstans runt 60 reps så fick det räcka. Med tanke på Martins skadehelvete det senaste halvåret vill jag verkligen inte riskera något, och vissa dagar känns det ännu mer ovärt att försöka köra på bara för att. Samtidigt som det är supertråkigt att för första gången bryta en wod och inte köra färdigt. Vi är ju så inkörda på att alltid ge allt och så ser jag Martin (som dessutom körde på hur bra som helst idag -grymt kämpat!) och de andra i gruppen mata på sina reps och kämpa till slutet – då är det inte kul att stå vid sidan om och inte kunna köra… Men, som sagt, vissa dagar är det kanske smartare att lyssna på kroppen och ta det säkra före det osäkra. Och just nu säger kroppen att den vill ha chokladpaj låter det som. Bäst att lyssna riktigt ordentligt då!

Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *